×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

[ad_1]

Meteor1 - معرفی موشک پیشرفته هوا به هوای میتئور Meteor ساخت انگلستان

 

 معرفی موشک پیشرفته هوا به هوای میتئور Meteor ساخت انگلستان

 

میتئور به معنی شهاب سنگ یک موشک نسل جدید از نوع هدایت فعال راداری برد بلند فامد (فراتر از میدان دید) و میباشد. پروژه طراحی و ساخت موشک میتئور توسط شرکت MBDA و مشارکت ۶ کشور انگلستان ، فرانسه ، آلمان ، ایتالیا ، اسپانیا و سوئد به اجرا درآمد تا این موشک با تخصص و تکنولوژی کشورهای اروپایی ساخته شود. میتِئور مفهوم جدیدی در دنیای موشکهای هوا به هوا میباشد که از فناوری های جدید و پیشرفته تنفس موتور و اخرین تجهیزات الکترونیکی جهت رسیدن به ماورای قدرت جنگی موشکهای کنونی بهره میبرد. این موشک پیشرفته یورو فایتر را در مقابل انواع تهدیدات هوایی حفاظت کرده و آن را قادر میسازد تا با چندین هدف همزمان درگیر شود. میتِئور در رده موشکهای هوا به هوای میان برد طبقه بندی شده و مکمل موشک پیشرفته و قدرتمند ASRAAM به حساب می آید.

توسعه:
تیم اجرای پروژه ساخت موشک برد بلند هوا به هوا توسط وزارت دفاع انگلستان تاسیس شد تا میتئور را توسعه دهد. این پروژه توسط انگلستان شروع شد اما بعدا آلمان ، اسپانیا ، ایتالیا ، فرانسه و سوئد نیز به آن پیوستند تا نیازشان را به یک موشک هوا به هوای فامد نسل جدید ( BVRAAM ) برآورده کنند.
وزار دفاع انگلستان در دسامبر سال ۲۰۰۲ امتیاز طراحی و توسعه میتئور را به شرکت MBDA داد. پس از آن قرارداد توسط کشور هایی که در پروژه میتئور شرکت داشتند امضا شد و سپس مقدمات و بازبینی خصوصیات میتئور و همچنین یکپارچه شدن و آماده شدن میتئور برای نصب روی هواپیمای تایفون با موفقیت در سال ۲۰۰۳ انجام گرفت
تست های شلیک میتئور از جنگنده گریپن در سال ۲۰۰۶ و در رنج گانری ( Vidsel ) سوئد انجام گرفت. در سپتامبر سال ۲۰۱۰ سازمان فنی نظامی سوئد به شرکت ساب حدود۴۷ میلیون دلار بابت تست های شلیک و پروازی میتئور بر روی جنگنده گریپن اعطا کرد. شرکت های MBDA و Thales یک قرارداد ۶۰٫۵ میلیون دلاری برای توسعه و ساخت اولیه جستجوگر های میتئور در جوئن سال ۲۰۱۳ امضا کردند. شرکت BAE نیز قراردادی را برای نصب و یکپارچه کردن میتئور با جنگنده تایفون در همان ماه بست. شرکت ساب و سازمان فنی نظامی سوئد نیز قراردادی را با موفقیت برای اولین تست های شلیک متئور در جوئن سال ۲۰۱۳ بست تا جنگنده های گریپن بتوانند به طور انبوه از متئور بهره ببرند.

نمونه آزمایشی میتئور برای نخستین بار جهت بکارگیری توسط سه جنگنده ی یوروفایتر، رافائل و گریپن گسترش یافت. این موشک با نام BVRAAM نیز شناخته میگردد.
موشک هوا به هوای ماورای دید(BVRAAM or Beyond Visual Range Air to Air Missile) همانطور که پیشتر گفته شد، کار خود را از یوروفایتر شروع کرد. ترکیب یوروفایتر و میتِئور ضمانت میکرد که حداقل در دهه ی پیش رو، پروژه هایی نیستند که حریف قابلی برای این دو دوست باشند. هدف از طراحی BVRAAM تولید یک شاهکار، بویژه در ابعاد قابلیتهای جنبشی بود؛ به طوری که این موشک بارها از یک موشک معمولی میان برد موثرتر عمل خواهد کرد. در واقع خلبان قادر خواهد بود تا با استفاده از تمام قابلیتهای هواپیمای خود با خیالی آسوده دل آسمان را بشکافد و بدون نگرانی از سوی هواپیماهای دشمن، به انجام ماموریت خود بپردازد.
هم اکنون در نیروی هوایی بریتانیا هیچ موشک هوا به هوای فعال هدایت راداری وجود ندارد. اسکای فلش تنها موشک فعال در این زمینه میباشد که این موشک پس از پرتاب نیاز به هدایت توسط رادار هواپیما دارد که خطر رهگیری و انهدام هواپیما را محیا میسازد. گرچه یوروفایتر با موشک AMRAAM در خدمت است، BVRAAM آن را قادر میسازد تا با چندین هدف بصورت همزمان در برد بیشتری درگیر شود. میتِئور، یوروفایتر را قادر میسازد تا مانورپذیری بیشتری هنگام درگیری داشته باشد و در هر موقعیت اب و هوایی، در شب و روز ماموریت خود را انجام دهد.
متئور میتواند به عنوان یک موشک استیلث (مخفی کار ) شلیک شود. این موشک میتواند اهداف خود را در هر زمان از شبانه روز ، در هر نوع آب هوای مناسب و نامناسب و حتی در محیط هایی که به شدت توسط جمرهای جنگ الکترونیک دشمن آلوده شده اند و زیر چتر اقدامات اخلال الکترونیک قرار دارند اهداف خود را ردگیری و منهدم کند.
میتئور دارای طول ۳٫۶۵ متر و قطر ۰٫۱۷۸ متر میباشد و طوری طراحی شده که بتوان آنرا از ریل ها و پایلون های پرتاب موشک آمرام AIM-120 شلیک کرد.
میتئور مجهز به یک دیتالینک ۲ منبعه میباشد که به خلبان این اجازه را میدهد که از آخرین اطلاعات موشک شلیک شده اطلاع داشته باشد . ویژگی ۲ منبعه بودن دیتا لینک این موشک به خلبان این اجازه را میدهد که بتواند اطلاعات موشک را در هر لحظه دریافت کرده و اگر لازم باشد به موشک دستور تغییر هدف مورد نظر و اصلاح مسیر نیز بدهد. این دیتا لینک دارای قابلیت انتقال تمام اطلاعات موشک شلیک شده از جمله اوضاع کاری و راداری و حرکتی میباشند . این اطلاعات میتوانند شامل اطلاعاتی درباره اهداف چندگانه و هدف انتخاب شده توسط رادار جستجوگر موشک باشد که این اطلاعات را سریعا به هواپیمای شلیک کننده انتقال میدهد .

ORD Meteor BVRAAM - معرفی موشک پیشرفته هوا به هوای میتئور Meteor ساخت انگلستانموشک متئور به یک رادار فعال درون موشک مجهز است که به آن اطمینان بالایی در کشف ، دنبال کردن و دسته بندی اهداف میدهد.این موشک همچنین مجهز به سیستم های داخلی اندازه گیری (IMS) ساخته Litef مباشد . رادار فعال درون موشک ترکیب شده با یک فیوز مجاورتی RF است که هر دو در مقابل هر نوع اقدام متقابل فعال وغیر فعال مقاوم میباشند تا بتوانند یک هدف را با اطمینان بسایر بالا کشف ، دنبال و منهدم کنند
قابلیت مانور بسیار بالا ، اتصال به ۲ منبع ” دیتا لینک ” و یک رادار فعال درون موشک ، ضامن منهدم شدن هدف موشک حتی در برد های بسیار زیاد میباشد ، همچنین یک فیوز مجاورتی مقاوم در برابر جمینگ و یک سر جنگی شدید الفنجار ترکش شونده باعث شده تا میتئور بتواند به بالاترین سطح کشندگی خود برسد.
موشک میتئور مجهز به یک سرجنگی ترکشزا ساخت TDW آلمان میباشد.این سرجنگی طوری طراحی شده تا اجزا ساختمانی موشک یکپارچه باشد همچنین متئور طوری طراحی شده که میتواند از همزمان از فیوز های مستقیم و مجاورتی استفاده کند.
این موشک دارای برد ۱۰۰ کیلومتر میباشد و میتواند به حداکثر سرعت ۴ ماخ برسد . این سرعت باعث میشود تا میتئور موشک مهلک به حساب آمده و درصد خطای آنرا بسیار کم شود.  مقامات مختلف برد های چون ۱۰۰، ۱۵۰ ، ۲۰۰ و حتی ۳۰۰ کیلومتر را برای این موشک ذکر کرده اند. در واقع به نظر میرسد  با در نظر گرفتن واقعیت میدان جنگ  وبرد درگیری یک جنگنده برد این موشک بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتر باشد  اگرچه  باز به صورت واقع بینانه از ۸۰ کیلومتر نیز کمتر است ولی در صورت وجود تجهیزات برای یک نبرد شبکه محور که اطلاعات هدف توسط یک منبع دیگر مانند اواکس  به موشک در میانه راه مخابره شود (در صورت تغییر جهت کلی هدف  که محاصبه اولیه را بر هم می ریزد  و نیاز به دادن مختصات جدید به موشک است )برد این موشک به ۳۰۰ کیلومتر نیز می رسد

Typhoon Meteor - معرفی موشک پیشرفته هوا به هوای میتئور Meteor ساخت انگلستان

سیستم های پیشرانش این موشک نسل جدید:
موشک متئور از یک راکت سوخت جامد (رمجت) ساخته شده توسط Bayern-Chemie استفاده میکند. این موتور رمجت به میتئور قدرت حفظ سرعت خود در سرعت های بسیار بالا را میدهد.این قابلیت باعث میشود تا موشک بتواند اهداف پر سرعت ، پرو مانور و با قابلیت مانور بالا را منهدم کند. این موتور دارای قابلیت تغییر برادر رانش خود میباشد که به موشک این اجازه را میدهد تا بتواند اهداف پرسرعت که حتی در حال انجام مانور شدید هستند را ساقط کند.
متئور دارای یک واحد الکترونیکی و پیشرانی (EPCU) میابشد.این سیستم بر اساس سرعت کروز و ارتفاع هدف ، هوای ورودی موتورا تنظیم میکند. سیستم EPCU با سنجش فاصله تا هدف و میزان سوخت موشک ، مجرای سوخت موتور را تنظیم میکند.این قابلیت باعث میشود که موشک بتواند سوخت خود را مدیریت کند

مشتریان:  انگلستان ۴۰۰ تیره برای پرتاب از تایفون،  المان ۶۰۰ تیره برای پرتاب از تایفون، فرانسه ۲۰۰ تیره برای پرتاب از رافال،ایتالیا ۴۰۰ تیره برای پرتاب از تایفون، اسپانیا ۱۰۰ تیره برای نصب روی تایفون، قطر ۱۶۰ تیره برای نصب روی رافال، سوئد برای نصب روی گرپین، مصر و عربستان نیز به دنبال میتئور برای نصب روی رافال و تایفون هستند

مشخصات فنی موشک میتئور 

نوع: موشک هوا به هوای فرا دید
وضعیت خدمتی : در مرحله پیش تولید – پروژه تا سال 2015 کامل خواهد شد.

کارخانه سازنده : MBDA 
قیمت هر واحد : 1000000 پوند انگلیس
وزن : 185 کیلوگرم
طول : 3.65 متر
قطر: 7 اینچ
کلاهک : ترکشی -سوزنده با قدرت انفجار زیاد
مکانیسم انفجار: ضربه ایی – مجاورتی 
موتور : Throttleable ducted rocket

برد عملیاتی : بیش از 100 کیلومتر!
سرعت: فراتر از 4 ماخ

سیستم هدایت : رادار فعال – و در میان مسیر هدایت داخلی با آپدیت های دیتا لینک
پلتفورم جنگنده ها برای پرتاب : یوروفایتر تایفون- داسلت رافائل- ساب جاس 39-انتظار میرودموشک متئور تا سال 2015 برای استفاده روی F-35 اماده باشد. 

عربستان با شرکت MDBA قرار داد خرید موشک های میتئور را منعقد کرد.
این قرار داد به ارزش 650 میلیون پوند می باشد.

[ad_2]

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.