- نویسنده : amir-moazeni
- 11 فروردین 1395
- کد خبر 243
- 2392 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
[ad_1]
.jpg)
معرفی بزرگترین پهپاد چین با نام عقاب ایزدی
” شین دیاو ” یا عقاب الهی به انگلیسی DIVINE EAGLE یک هواپیمای بدون خلبان بزرگ با قابلیت پرواز در ارتفاع بالا با پایایی طولانی است که از حدود سال 2010 و در موسسه 601 در شیانیانگ در حال توسعه می باشد . گزارش ها حاکی است نام رسمی این طرح “973” است .
این پهپاد ها برای اولین بار در قالب یک سری از طراحی های مفهومی نشان داده شده و به عنوان یک سکوی هوابرد هشدار سریع پنهانکار چند ماموریته توصیف گردید . اما اکنون به نظر می رسد مه پنهان کاری کمتری داشته باشد .
طرح بدنه های دوقلو دو پایدار کننده عمودی متعارف یا تیغه های دم در سرتاسر طول آن متصل شده اند را مشخص می سازد . بال مستقیم با نسبت منظری زیاد نصب شده در انتهای پیکره و یک پیش بال بین دو بدنه و در پشت سرهای پیازی شکل مربوطه به سامانه ارتباطی ماهواره ای قرار گرفته است . به نظر می رسد پیکره بندی منحصر بفرد بدنه دوقلو با هدف بهینه نمودن صلبیت بدنه هواپیما و به پیشینه رساندن مساحت سطح و حجم داخلی جهت نصب تجهیزات حسگر و سوخت انتخاب شده ، یک محفظه موتور با یک ورودی هوای تقریبا حفاظت نشده نیز بین دو دم هواپیما قرار گرفته است .
بر اساس تصاویر کم موجود به نظر می رسد اندازه های “عقاب الهی” تقریبا دارای 14.5 متر طول با یک دهنه بال 35 متری و 6 متر ارتفاع باشد که به طور محسوسی با هواگرد RQ-4 ملقب به “گلوبال هاوک” ساخت آمریکا قابل مقایسه است .
این هواپیمای بدون خلبان چینی احتمالا به سبب بدنه ی دوقلوی طرح آن دارای وزن بیش تری نسبت به گلوبال هاوک می باشد .
تصاویر اخیر منتشر شده که در این مقاله آمده هواپیما را در خلال اولین آزمایشات خزش (تاکسی) نشان می دهد این آزمایش ها تا اواسط ماه اکتبر و پیش از انجام نخستین پرواز ادامه یافت.
مطبوعات چینی در گزارشات خود ادعا کرده اند که این هواپیمای یک اثباتگر فناوری است و نه یک پیش نمونه . به نظر می رسد پهپاد ” عقاب الهی ” مشخصات طراحی مشابه با هواگرد مفهومی با قابلیت پرواز در ارتفاع بالا با پایایی طولانی S-62 ملقب به “زوند” ساخت شرکت سوخوی روسیه را داشته باشد که برای نخستین بار در سال 2000 رسانه ای شد . به نظر می رسد این پهپاد ، همکاری کلی بین سوخوی و شینیانگ را به معرض نمایش گذاشته باشد ، شاید هم چینی ها در خلال توسعه اولین ” شین دیاو ” از کمک های روسیه استفاده نموده و یا دست کم تحت نفوذ طرح سوخوی روسیه قرار گرفته باشند .
ماموریت ها و اهداف
وظیفه اولیه و مهم این پهپاد ، انجام ماموریت به عنوان یک سکوی هوابرد هشدار سریع است . ” شین دیاو ” از رادارهای آرایه ای کاوش الکترونیکی فعال تطبیقی چندگانه برخوردار است که در اطراف بدنه اش نصب شده اند و هر کدام در جهت های مختلف و برای فراهم نمودن پوشش 360 درجه قرار گرفته اند . گفته می شود که آرایه ها در باند X/UHF هستند تا توانایی کشف هواپیماهای پنهانکار در برد نسبتا بلند را داشته باشند . اگر در یک جنگ واقعی ، نیروی هوایی ارتش چین با پهپادهای متعدد و با قابلیت پرواز در ارتفاع بالا و مداومت پروازی طولانی ، درقالب دسته پروازی عمل کند ، آن ها می توانند به عنوان یک سامانه رادار چندگانه هوابرد ایستا ، قادر به کشف بازتاب های راداری از همان نوع در جهت های مختلف ، انجام وظیفه کنند که به طور باورنکردنی ، می تواند درهر عملیات دفاعی و تهاجمی ، ضد هواپیماهای پنهانکار و پدافندهای هوایی نیروی دریایی مفید باشد .
البته احتمال دارد که این هواپیمای بدون خلبان چینی ، سامانه های اضافی دیگری را نیز حمل کنند . این سامانه ها ممکن است شامل حسگرهای الکترواپتیکال ، یک نشان دهنده هدف متحرک هوابرد برای ردیابی هدف های هوابرد ، یک رادار برای فراهم کردن تصاویر با وضوح بالا از خودروهای زمینی متحرک آهسته و پایگاه های دشمن یا رادار های نشان دهنده ی هدف متحرک زمینی برای شناسایی و ردیابی ناوها ، همانند ناوهای هواپیمابر باشد .
عقاب الهی قادر به جمع آوری اطلاعات در زمان واقعی ، بر روی نواحی وسیع اقیانوسی و ساحلی و مراقبت دریایی می باشد . این قابلیت می تواند توسط چین ، جهت پایش مناطق اطراف جزایر مورد مناقشه در جنوب دریای این کشور و منطقه شناسایی پدافند هوایی شرق این دریا که بیش تر شرق دریای چین را پوشش می دهد به کار گرفته شود .
طراحی و ساخت پهپاد عقاب الهی ثابت می کند که بی شک صنعت هوانوردی چین قابلیت تولید ، توسعه و امکان به کاربردن چنین سامانه ای را ، آن هم در آینده نزدیک را دارد . عقاب الهی نوعی از قابلیت های بی شمار و مداومت مورد نیاز ارتش آزادی بخش خلق چین را نشان می دهد و ممکن است ایالات متحده را به تجدید نظر اساسی در طرح لغو شده آن کشور سوق دهد و بر اساس قصد چین ، اولویت بیشتری به آن ببخشد .
[ad_2]
https://www.militarynews.ir/?p=243